Super Mario őrölet

2012.09.17 16:26

Mivel az egyik kedvenc játékom volt - és bevallom még mindig szívesen játszom vele - gondoltam első kis ékszereim témájának kiváló lesz! Néhány fontos információ az általam leképezett figurákról:

Spiny:
A pályákon önmagában nem fordul elő, a Lakitu-k dobálják ezeket. Amíg levegőben van, gömbölyű, majd földre érkezve lábaira áll és mászkálni kezd. Tűzgolyóval elpusztítható, ha a játékos ráugrik, Mario-t megsebezi.
  • Coin:
    Egyszerű aranyérme. Ha Mario százat összegyűjt belőle, kap egy plusz életet.


     
  • Super Mushroom:
    Piros pettyes gomba. Ha Mario megszerzi, Super Mario-vá alakul, tehát magasabb lesz, nagyobbakat ugrik, bizonyos kőkockákat szét tud törni. Ha megsebesül, újra kicsi lesz.


     
  • 1UP Mushroom:
    Zöld pettyes gomba. Egy plusz életet ér.



     
  • Fire Flower:
    Színes virág (vagy tulipánszerű táncoló növény). Mario csak akkor szerezheti meg, ha Super Mario alakjában van. Fire Mario-vá alakul tőle: fehér ruhája lesz, és tűzgolyókat tud dobálni ellenségeire.

     
  • Ice Flower:
    Színes virág (vagy tulipánszerű táncoló növény). Hasonlít a Fire Flower-e, de ennek segítségével tűzgolyó helyett jég golyót tud dobálni. A Mystery Block kinyitásával bújik elő, és akkor vehetjük fel, ha Super Mario-vá, vagy Super Luigi-vá alakultunk. Ha felvettük, Mario-nak kék ruhája lesz.
             
  • Starman:
    Sárga csillag. Mario rövid időre sebezhetetlenné válik tőle, ha megérint egy ellenséget, az azonnal meghal.


     
  • Magic Leaf:
    Barna falevél. Nincs minden játékban. Ha Mario (vagy más) megszerzi Racoon Mario (vagy más) lesz: vagy csak az arca látszik ki egy mosómedve testéből, vagy mosómedve farka és füle lesz. Guggolás helyett álcázza magát és sérthetetlen (persze csak egy ideig) és lehet repülni kisebbeket.
     
  • Super Feather:
    Madártoll. Szitén nincs minden Mario-ban. Megszerzőjének sárga köpenye lesz és repülni tud.


     
  • Goomba:
    Két lábon járó, szemmel és szájjal rendelkező, barna gombákra (vagy gesztenyékre) emlékeztetnek. Egyszerű ugrással legyőzhetők. Nevük hasonlósága a magyar gomba szóhoz valószínűleg véletlen egybeesés.


     
  • Koopa Troopa:
    Teknős szerű lények. Ha Mario ráugrik a hátukra, behúzódnak a páncéljukba, amikbe ezután bele lehet rúgni. A pályán végigguruló páncél mindent letarol. Ha a páncél nekiütközik valaminek és visszapattan, Mario-t is megsebezheti. A tűzgolyók megölik őket. A Koopa Troopa-nak két típusa létezik: a piros páncélúak visszafordulnak, ha szakadék szélére érnek, míg a zöldek egyszerűen belesétálnak. Léteznek szárnyas Koopa Troopa-k is, nevük Koopa Paratroopa.
     
  • Piranha Plant:
    Húsevő növény, amely csövekből bújik ki. Tűzgolyóval elpusztítható. Nem szabad hozzáérni, de ha a csőre ráugrik a játékos, a növény beszorul és amíg nem távozik Mario, benn is marad.

     
  • Lakitu:
    Egy apró felhőben ülő teknős szerű lény, ami Spiny-ket dobál ránk. Hasonlít a Koopa Troopa-hoz. Tűzgolyóval, illetve egy megfelelően magasról történő ugrással elpusztítható.




     
  • Spiny:
    A pályákon önmagában nem fordul elő, a Lakitu-k dobálják ezeket. Amíg levegőben van, gömbölyű, majd földre érkezve lábaira áll és mászkálni kezd. Tűzgolyóval elpusztítható, ha a játékos ráugrik, Mario-t megsebezi.

—————

Vissza