Kirby

2012.08.27 21:34

 Kirby egy kitalált szereplő, a Nintendo Kirby videojáték-sorozatának főhőse. A játékban egy fiatal rózsaszín fiú labdaként írható le, aki letelepedett lakója a Dream Land-nak, ami a Pop Star bolygón helyezkedik el. A játékban szinte mindig ugyanazok a képességei vannak, tud futni, ugrani, lebegni, beszívni az ellenségét majd kiköpni.
Kirby egy alacsony, rózsaszínű, gömb alakú teremtmény, nagy piros lábakkal (vagy cipőkkel), vastag kezekkel, és a jellegzetes rózsaszín arccal. A teste könnyű és nagyon rugalmas.
Pozitív személy, aki egyedi erejével segít megmenteni Dream Land-ot. A kora sosem volt meghatározva, Kirby's Dream Land kézikönyvében kis fiúként hivatkoznak rá, az animeben bébiként, a Kirby Super Star Ultra játékban pedig mint ifjú férfi. Kirby magas hangja és ezek a leírások arra utalnak, hogy fiatal. Kirby az anime sorozat szerint fiú/férfi. Kirby vidám és ártatlan. Szeret egész nap enni, aludni, színezni, és játszani. Kedvenc étele a paradicsom, a játékban a " Maximum Tomatoes" teljesen feltölti az életét, ezzel szemben az animeben a görögdinnye a kedvence. Elmondása szerint utálja a hernyókat. Másik hobbija az éneklés, annak ellenére, hogy botfülű.

—————

Vissza