Assassin's Creed

2015.02.04 18:39

Az egyik legjobban kitalált háttérsztorival rendelkező játék, amivel az utóbbi időben volt szerencsém találkozni! Gyönyörű grafika, magával ragadó játékmenet, és irányítás szempontjából is teljesen rendben van! Nem véletlen, hogy még a csapból is ez folyik :)

Röviden egy kis ismertető:
Az Assassin's Creed egy 2007-es sandbox jellegű akció-kaland-lopakodós videójáték, melyet a Ubisoft Montreal fejlesztett, és a Ubisoft adott ki. A játék középpontjában egy Animus nevű gépezet áll, amely lehetővé teszi használója számára, hogy az betekintést nyerjen saját úgynevezett genetikai emlékeibe. Íly módon merülhetünk el mi is a történelem különböző időszakaiban.

  • Az első részben az Animust a főszereplő, egy Desmond Miles nevű csapos használja. Desmond egyik felmenője, az asszaszin Altaïr Ibn-La'Ahad emlékeit éli át, aki a Szentföldön tevékenykedett a harmadik keresztes hadjárat idején. Altaïr emlékeit tanulmányozva Desmond előtt két ősi szekta harca rajzolódott ki, a templomosok és az asszaszinok küzdelme, mely során mindkét fél egy történelem előtti időkből származó tárgyat, egy Édeni Részt igyekszik megszerezni.
  • A második rész az első közvetlen folytatása, főszereplője ezúttal is Desmond Miles, miután megszökött az Abstergo Industriestől egy alkalmazottal, Lucy Stillmannel. Hogy keresztbe tehessenek az Abstergónak és a modern kori Templomosoknak, Desmond egy fejlettebb Animus használatával újraéli egy újabb őse, Ezio Auditore da Firenze emlékeit, aki a reneszánsz Itáliában élt a 15. és 16. század fordulóján. A játékos hivatalosan Desmondot irányítja, de a gyakorlati főszereplő Ezio, aki Asszaszinná válik, miután családját elárulták. Ezio irányítása alatt a játékos bejárhatja Itália fontosabb területeit és városait, miközben elmerül az akcióból, lopakodásból és gazdasági tevékenységből álló játékmenetben.
  • Az Assassin's Creed Brotherhood a következő a sorban. A történet most is Ezio Auditore da Firenze történetét mutatja be. Láthatjuk, ahogy Ezio felveszi a harcot Rómában, a zsarnoki Templomos családdal, a Borgiákkal, és visszaállítja a város régi arculatát.
  • A Revelations a negyedik rész az Assassin's Creed videojáték sorozatban. A modern kori főhős, Desmond Miles kómába esett, miután a rejtett pengével leszúrta Lucyt. Hogy megmentsék Desmond tudatát, az Asszaszinok az Animus egy védett helyre küldték azt, az úgynevezett Fekete szobába. Desmond felébred, és találkozik a 16-os alannyal, aki előtte használta az Animust. Ő elmagyarázta Desmondnak, hogy az agya "töredezett", és csak úgy egyesítheti azt, ha eléri az úgynevezett Nexus szinkronizációt, vagyis amikor már semmi újat nem tudhat meg őseitől, és az Animus képessé válik elkülöníteni a három személy emlékeit. Tehát, irány a múlt!
  • Az Assassin's Creed III közvetlen folytatása az Assassin's Creed Revelationsnak.  Ezúttal Connor, egy amerikai indián szerepébe bújhatunk, aki az amerikai függetlenségi háborúban tevékenykedik. A játék Haytham Kenway és Ratonhnhaké:ton történetét meséli el, ami Észak-Amerikában játszódik 1754-től 1783-ig az Amerikai Szabadságharc alatt, továbbá bemutatja a modernkori történetét Desmond Milesnak.
  • Assassin's Creed III: Liberation az én személyes kedvencem, már csak azért is, mert női főhőssel szaladgálhatunk, és még csini rucikat is cserélgethetünk! A történet 1765 és 1780 között játszódik, főszereplője pedig Aveline de Grandpré, egy francia-afrikai születésű női Asszaszin, aki a Francia-indián háború végén tevékenykedik.
    A Liberation New Orleansra és a Mocsárvidék területeire koncentrál.
  • Az Assassin's Creed IV: Black Flag a Karib-tenger és térségében játszható, melynek története a kalózkodás aranykora alatt játszódik, a 18. században. 3 fő városa van, ami látogatható. Ezek Havanna, Nassau és Kingston. A játékos az Abstergo Entertainment alkalmazottja aki az Animus segítségével éli át Edward Kenway -Haytham Kenway apja, Ratonhnaké:ton nagyapja és Desmod Miles őse - emlékeit.
  • Az Assassin's Creed: Unity folytatása az Assassin's Creed IV: Black Flagnek. Az eseményszál a Francia forradalom alatt játszódik, és egy Arno Dorian nevű asszaszint irányíthatunk.
  • Az Assassin's Creed: Rogue ugyancsak az Assassin's Creed IV: Black Flag folytatása. A történet egy templomos, Shay Patrick Cormac életét mutatja be 1752 és 1761 között, a Hétéves Háborún keresztül, és lezárja a Kenwayek történetét.
  • És amit még várok, az Assassin's Creed: Victory!

A deviantart-on találtam egy képet, melyen az eddigi összes hős szerepel, kivéve Arno, őt utólag pakoltam ide (Köszi Leboniczky Alida Dalma):

Arno

A kép forrása: https://gamernetworkfr.deviantart.com/art/All-hero-in-Assassin-s-Creed-series-363034203

További forrás: https://hu.assassinscreed.wikia.com/wiki/Kezd%C5%91lap

—————

Vissza


Elérhetőség

E-Mesés-Tár


Blog

Star Wars is jó téma, nem?

2012.11.18 20:52

—————

Super Mario őrölet

2012.09.17 16:26

—————

...

2012.08.30 14:31

—————

Super Mario képregény

2012.08.29 12:26

—————

Kirby

2012.08.27 21:34

—————